Tot ce trebuie sa stii despre Rochii de Mireasa!

Blog

Daca iti place, Like & Share
magazine
23
oct.

Cele mai utilizate materiale pentru rochiile de mireasa

Rochia de mireasa este corolarul unei nunti, pentru cele mai multe dintre noi. Aceasta trebuie sa arate fantastic, sa ne ofere un grad mare de confort si sa arate “proaspata” in fiecare moment al celei mai fericite zi din viata noastra.

Aspectul unei rochii de mireasa are la baza materialul folosit, deoarece acesta trebuie sa fie de cea mai buna calitate.

Matasea se afla, este si va ramane si in viitor in topul preferintelor mireselor. Acest material ne ofera o stralucire discreta si in acelasi timp exotica.

Cele mai utilizate materiale raman cele clasice

Matasea utilizata pentru o rochie difera insa in functie de mai multe criterii: greutate, textura, culoare si pret. Aceasta poate fi:

  • Dupion: este o versiune texturata, ce are un aspect mat si este mai ieftina;
  • Satung: o versiune mai grea a matasii Dupion, care prezinta dungi sau o textura neregulata;
  • Fai: o matase deasa, de calitate inalta, brazdata de dungi subtiri transversale. Datorita calitatii exceptionale pretul acesteia este destul de mare;
  • Mikado: este o matase folosita foarte des, de calitate medie catre premium.

Sifonul este o tesatura usoara (un mix intre celofibre si un procent mai mic sau mai mare de matase) romantica prin insasi existenta ei. Materialul este in general moale si fluid, iar rochia de mireasa realizata din acesta este de obicei drapata in straturi.

Rochiile de mireasa elegante sunt realizate din materiale scumpe

Dutchess Satin este unul dintre materialele glossy, ce a acaparat gusturilor proaspetelor mirese. Materialul are o textura moale, placuta, cu un aspect neted si natural, fiind potrivita mai ales nuntilor desfasurate in sezonul rece.

Rochia noastra va arata simplu, distins, iar eleganta acesteia va fi subliniata de catre orice accesoriu care a fost bine ales.

Damascul si brocartul fac parte dintre materialele clasice in cazul rochiilor de mireasa. Sunt printre cele mai grele materiale, intesate cu numeroase modele sau desene. Datorita greutatii acestuia sunt modelele recomandate in cazul nuntilor de iarna sau primavara timpurie.

Taftaua este una dintre tesaturile netede si fluide. Tesatura este realizata dintr-un amestec sau chiar din matase si are un aspect placut, al unei retele de mici cruciulite. Este usoara, destinata astfel nuntilor desfasurate pe timp de vara si fosneste imediat cum este atinsa.

Satinul este unul dintre cele mai frumoase materiale pentru rochiile de mireasa. Este realizat dintr-un mix de materiale sintetice cu alte materiale netede, sau din matase de cea mai buna calitate. Materialul este destinat celor mai pretentioase rochii, datorita aspectului luxos si al stralucirii acestuia.

Crepul este un material popular, destinat rochiilor simple. Este un material moale, ce are aspectul unor ape curgatoare ce curge sub aspectul unei texturi plisate. Datorita materialului subtire, rochiile realizate din crep pot fi taiate pe bie pentru a sublinia tinuta doamnelor  slabute.

Batistul este o tesatura delicata si moale, ce se lipeste de corpul nostru, realizata din bumbac sau dintr-un amestec bine gandit intre poliester si bumbac. Tesatura fina si delicata il recomanda pentru rochiile de mireasa de vara si este de obicei de culoare alba.